Anyáknapi Istentisztelet- Gyerekkórussal

Az édesanyákat, nagymamákat szeretnénk köszönteni ezen a különleges vasárnap délutánon. A gyerekkórus keresztény dalok által tölti el mindannyiunk szívét melegséggel és boldogsággal. Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt fejezzük ki hálánkat Istennek, amiért megáldott minket családdal és csodálatos édesanyákkal, nagymamákkal!

A vártemplom felújított orgonájának megáldása

Nagyvárad várának helyőrségi templomát 1775 körül építették, 1991-ben jelentős felújítási munkálatokat végeztek rajta. A templom jelenlegi orgonáját 1993-ban vásárolta meg az egyházmegye. A 11 regiszteres hangszert eredetileg a szászföldi Mardos település számára építette Samuel Metz orgonaépítő mester 1801-ben, nagyobb beavatkozást 1963-ban végeztek rajta. Nagyváradra kerülésekor kibővítették egy 16 lábas sub...

Ünnepi istentiszteletet

Ünnepi istentisztelet, ahol dr. Köllő Gábor római katolikus lelkész hirdeti az igét. Az istentiszteletet kulturális műsor és szeretetvendégség követi, így teremtve lehetőséget a közösség számára, hogy együtt ünnepeljen és erősítse a kötelékeit. Mindenkit szeretettel várnak a gyülekezet tagjai ezen a különleges napon, hogy közösen hálát adjanak és megosszák egymással az...

Unitárius zenés istentisztelet

Buzogány-Csoma István zenés istentiszteletet tart. Szolgálatvégző: Buzogány-Csoma István, Szentivánlaborfalva és Kézdivásárhely lelkésze.

„Három a magyar igazság – utazás a hármas szám körül” című hangverseny

A Kodály Kórus 1971-től hivatásos együttesként működik. Az együttes repertoárja rendkívül széles, a kíséret nélküli, a cappella művektől az európai zeneirodalom legjelentősebb oratorikus alkotásain át a legújabb kortárs énekkari kompozíciókig terjed. Számos hazai és külföldi zeneszerző kompozíciójának ősbemutatója, illetve első magyarországi megszólaltatása kapcsolható nevükhöz.

Ajándék Bibliák szétosztása

Ajándék bibliák és keresztény könyvek szétosztása a Nagyváradi Várban! Szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki szeretne mélyebben elmerülni a keresztény hit világában.

Domonkos 100 – Szent László zarándokút Debrecen-Nagyvárad között

2024-ben másodjára indulnak el Debrecenből gyalogos zarándokok a Szent László plébániáról, hogy tiszteletüket tegyék a szent király ünnepén Nagyváradon. Csütörtöki indulással, három napon keresztül gyalogolva összesen közel 100 km-t tesznek meg Debrecen és Nagyvárad között. (1. nap: Debrecen–Álmosd 35 km, 2. nap: Álmosd–Szentjobb 31 km, 3. nap: Szentjobb–Nagyvárad 35 km)
A...

A sokadik újjáépítő-Tempfli József püspök életrajzi kötetének könyvbemutatója

Tempfli József egyházmegyénk újjáépítő püspökeinek egyike. Püspökségünk az ő irányítása alatt kezdhette meg történetének harmadik meghatározó, a rendszerváltást követő korszakát. Életpályájáról, részletes munkásságáról első ízben készül összefoglaló. Életrajzának megírója nem más, mint a Püspök egyik legjobb ismerője, legközelebbi munkatársa, mons. Fodor József általános helynök, akinek nem kizárólag a Főpásztort, de...

Vidifisz Kincskeresés

Fedezd fel Nagyvárad rejtett kincseit egész héten! Csapatodnak lehetősége lesz bejárni a város különböző pontjait, miközben izgalmas kihívásokat és feladatokat teljesít. Szórakoztató és interaktív élmény vár minden résztvevőre, miközben felfedezik a város kulturális és történelmi értékeit. Vágjatok neki a kalandnak! A legügyesebb csapatot a Majális VIDIFISZ sátránál szombaton díjazzák.