JazzyBIT

A temesvári JazzyBIT-et Teodor Pop (zongora, billentyűs hangszerek), Mihai Moldoveanu (basszus) és Szabó Csongor-Zsolt (dob) alkotja, akik lendületes jazz és rock keveréket nyújtanak, helyenként blues, latin és funk beütésekkel. Úgy hangzik, mintha Hiromi és a Snarky Puppy játszana együtt, de trióban.

Regián Réka-Kata és Horváth Szabolcs Duó

Regián Réka-Kata és Horváth Szabolcs olyan művészek, akiket a zene iránti szenvedély összeköt. Duójukkal olyan dinamikát hoznak létre, melyben egymást kiegészítve és inspirálva két különleges zenei világ találkozik, létrehozva egy fergeteges élményt.

AG Weinberger feat. Men-D acid/electro/blues/trance/housepowered by Safe Frame

A nemzetközi hírű blues és jazz művész több mint 38 éve aktív a művészeti, zenei és kulturális menedzsment területén, Romániában és az Egyesült Államokban is. Az amerikai blues zene kincseinek monumentális megtestesítője és Men-D világszínvonalú zenét hoz el a Borpartra, egyedi aromával fűszerezve meg az estét.

Drimba Cristina koncert

A 17 éves nagyváradi fiatal lassan hét éve kápráztatja el hangjával a helyieket. 2020-ban a magyarországi Fülesbagoly tehetségkutatón külön díjat nyert, mely során felléphetett a debreceni Campus fesztiválon is. Többek között hallgattuk egy közös "mini turné"-n is 2022-ben Дeva, Ohnody és Saya Noé-val.

Szatmári Loretta koncert

A Cardboard Mind illetve a Wrepperz énekeseként hallhattak eddig róla, most viszont nem saját, hanem a saját kedvenc dalainak az "egyszálgitáros" feldolgozásait hallhatják majd tőle.

Körös-parti piknik

A debreceni és a nagyváradi könyv barátainak közös felolvasó, beszélgetős piknik délutánja.

Szabó Balázs Bandája

Milyen zenét játszik Szabó Balázs Bandája? Erre a legjobb választ talán maga Balázst tudta megfogalmazni: „Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a vér, a szív..."

Dynamite Dudes

A Dynamite Dudes a tőle jól megszokott energiával robbantja szét a színpadot, átvitt és szó szerinti értelemben véve! A zenekar dirty rock and roll-ban utazik, ahol a nagybőgő zakatolása néha lefújja a lányok szoknyáját! A mai világban a stílusok vegyítése nagy divat, náluk sincs ez másképp, rockabillyt és bluest kevernek...

Hakeshet Klezmer Band Oradea

Az együttes 2005-ben alakult meg a Nagyváradi Zsidó Hitközség keretében, a zsidó zene és kultúra fenntartása érdekében. Világzenei előadásokat is tartottak már, számos fesztiválon játszottak, többek között az izraeli Tzfat városban rendezett nemzetközi fesztiválon és a Kezfiesta argentin ünnepségen. Az egyik legnagyobb sikert a zenekar számára a közel 12 éves...

BorPart megnyitó

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Borpartot, ahol az érmelléki borok gazdag választéka és a jazz zene elegáns harmóniája egyesül a Körös-parton. A látogatók megkóstolhatják a környék borászainak remekeit, miközben a jazz zenének adhatják át magukat, élvezve a folyópart nyugalmát és szépségét. Ez az esemény egyedülálló találkozási pontja a bor...