HAHÓ koncert

Kedves, barátságos, 4 gyakorló apukából álló Gyerekzenekar! 2-8 éves lurkóknak muzsikálunk, bemutatjuk nekik a hangszereinket és vidám játékokkal színesítjük az élőzenei műsorunkat!Dalainkat mi magunk írjuk, a gyerekek és szülők mindennapjairól, a világ megismeréséről, barátságról, szeretetről, ünnepségekről, családról és bizony a játékos környezetvédelemről is szólnak!

Varadinumzáró ökumenikus istentisztelet

Igét hirdet nt. Szabó József, törökszentmiklósi református esperes. Közreműködik a Voce Vitae quartette és az Evangélikus Óvoda gyermekcsoportja. A rendezvény szeretetvendégséggel zárul.

Műterem a szabadban – Szent László szelleme

Kortárs debreceni festők Szent László szellemében készítenek alkotásokat a nézők előtt. Bár a festők műtermi munkája igazi magányos tevékenység, húsz alkotó egy napra nyilvánossá teszi az alkotómunkáját.

Iskolák Majálisa

Festum Varadinum rendezvénysorozat részeként ezúttal is nagy érdeklődésre tart számot a majális a nagyváradi várban. A rendezvénysorozat változatos programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A nagyváradi magyar civil, ifjúsági, közösségi szervezetek, RMDSZ körzetek közös szabadtéri ünnepsége.

Teret adunk a kikapcsolódásnak! Collegium Varadinum Chill Zone

A majális keretében kicsitől nagyig, mindenki megtalálhatja azt a pontot, amely alatt a CV sátrában jól érezheti magát. Részt vehetsz egy kihívásban, amely ügyességed és kitartásod teszi próbára. Elmondhatod, miért szereted Nagyváradot és részt vehetsz egy városfelfedező körúton. Te lehetsz a kvíz mestere, vagy a számháború királya. De kipróbálhatod magad...

Folk délután – Soroglya

A Festum Varadinum rendezvénysorozat alatt több alkalommal is találkozhatnak a nagyváradi zenekarral. A Soroglya az Erdélyi Táncházzenészek zenekarai közé tartozik, koncertezés mellett táncházak zenei hátterét, valamint gálaműsorok élőzenéjét biztosítják. Tulajdonképpen mindent, ami népzenéhez kapcsolódik, törekszünk a tőlünk telhető legjobb minőségben biztosítani. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Elefánt a Festum Varadinumon

Az Elefánt sokféle szempontból kuriózum a magyar zenei életben. Tényleg nehéz őket ide, vagy oda sorolni. Alternatívnak túl elektronikus, elektronikusnak túl hangszeres, szomorúnak túl vidám, és…. a sort nem is folytatjuk. Nem fedezte fel őket semmilyen műsor, se tehetségkutató, a semmiből érkeztek, és nem kérnek szívességet se. A zenekar, ami...

Margaret Island a Festum Varadinumon

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb popzenekar a hazai könnyűzenei palettán.A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva az utóbbi időben újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik.

hiperkarma a Festum Varadinumon

Hosszú idő után végre újra Nagyváradon ad koncertet a hiperkarma! Az elmúlt időszakban rengeteg változás történt a zenekar háza táján. Lesz itt minden: zúzás, rap, balladák, régi dalok, új dalok, érdekességek, meglepetések, és még hosszan sorolhatnánk, a lényeg, hogy érdemes most megnézni ezt a kirobbanó formában lévő különleges zenekart!