Apple Room Party

Az Apple Room Party a Moszkva Kávézóban, a Sublime Nights keretein belül! Ez az esemény egyedülálló éjszakai élményt ígér, ahol a különleges hangulatot a válogatott zenék és az exkluzív italok teszik teljessé. A Moszkva Kávézó különleges atmoszférája tökéletes helyszín egy felejthetetlen partyhoz, ahol a zene és a társaság garantálja, hogy...

Varadinum After Friday Party

Ez az est azok számára készül, akik még nem szeretnének hazatérni a koncertek lezárulta után, és folytatnák az ünneplést.

Szabó Balázs Bandája

Milyen zenét játszik Szabó Balázs Bandája? Erre a legjobb választ talán maga Balázst tudta megfogalmazni: „Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a vér, a szív..."

Dynamite Dudes

A Dynamite Dudes a tőle jól megszokott energiával robbantja szét a színpadot, átvitt és szó szerinti értelemben véve! A zenekar dirty rock and roll-ban utazik, ahol a nagybőgő zakatolása néha lefújja a lányok szoknyáját! A mai világban a stílusok vegyítése nagy divat, náluk sincs ez másképp, rockabillyt és bluest kevernek...

Hakeshet Klezmer Band Oradea

Az együttes 2005-ben alakult meg a Nagyváradi Zsidó Hitközség keretében, a zsidó zene és kultúra fenntartása érdekében. Világzenei előadásokat is tartottak már, számos fesztiválon játszottak, többek között az izraeli Tzfat városban rendezett nemzetközi fesztiválon és a Kezfiesta argentin ünnepségen. Az egyik legnagyobb sikert a zenekar számára a közel 12 éves...

Varadinum Talks: Pogátsa Zoltán – Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás?

Pogátsa Zoltán magyar közgazdász, szociológus, habilitált egyetemi docens, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője a Varadinum Talks előadás-sorozat egyik meghívottja. Előadásában a fenntartható gazdaság versus társadalmi összeomlás kérdését járja körül. Az érdekesnek ígérkező előadásra minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

BorPart megnyitó

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Borpartot, ahol az érmelléki borok gazdag választéka és a jazz zene elegáns harmóniája egyesül a Körös-parton. A látogatók megkóstolhatják a környék borászainak remekeit, miközben a jazz zenének adhatják át magukat, élvezve a folyópart nyugalmát és szépségét. Ez az esemény egyedülálló találkozási pontja a bor...

Kvízbajnokság líceumi tanulók részére

4 fős, líceumba járó csapatok számára szervez kvízbajnokságot az ADY DT. Olyan speciális témakörök kerülnek terítékre, amikből a diákok összemérik tudásukat ez alkalommal, mint a történelem és földrajz.

Zabhegyező leszek!

Hetedikes és nyolcadikos diákok számára szól az esemény, melyre az Ady Líceum sportpályáján kerül sor.A diákok betekintést nyerhetnek abba, hogy milyen szerepet is tölt be egy animátor a Zabhegyezős programokon. Sokféle kreatív és probléma megoldó játékkal készülünk a diákok számára.

Jeles nagyváradi személyiségek

10. osztályos diákok bemutatókat készítenek híres nagyváradi személyiségekről. Kisebb társaiknak (9. o.) tartják meg előadásaikat egy-egy óra keretén belül. Egymást tanítják, megismerik szűkebb környezetüket.